Rottweiler Kennel Mindful

Baggrunden for denne kennel er ønsket om at bevare et særligt minde om min alt for tidligt afdøde hund, Zandonaia Milo. Fra ham stammer Zandonaia Vilma, der er moderen til vores første kuld hvalpe.

 

Vores mål er at bidrage til udviklingen og muligvis forbedringen af vores skønne race. Dette vil vi opnå ved at følge disse kriterier:

 

  • Avl kun på avlsgodkendte individer i henhold til Rottweiler Klubben Danmark (RKD), Dansk Kennel Klub (DKK) og Fédération Cynologique Internationale (FCI).
  • Avl kun på individer med fremragende sundhed.
  • Avl kun på individer med et godt temperament og mentalitet.
  • Avl kun på individer med gode samarbejdsegenskaber.
  • Avl kun på individer, der har bestået brugsprøver i en eller anden form. Dette understreger, at Rottweileren primært er en brugshund.

 

Jeg vægter punktet om brugsprøver højt, da det signalerer, at Rottweileren først og fremmest er en hund, der er avlet til at arbejde.

Det kræver masser af kærlighed, aktivering og motion for at opdrage en god hund. Jeg er klar over, at ikke alle kommende hvalpekøbere vil beskæftige sig med hundesport, men jeg håber, at de i det mindste vil overveje, at det kræver en indsats at opnå en lydig og kærlig hund.

En Rottweiler kan være en alsidig familiehund, så længe den bliver stimuleret korrekt. Jeg tror på, at med den rette træning kan man få verdens bedste hund.